ULUSLARARASI : | |
---|---|
1 | The influence of organisational climate on organisational silence: a comparison of public and private organisations in Turkey SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN,COŞKUN GÜLİZ , European Journal of International Management, 2024 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
2 | A QUALITATIVE INVESTIGATION INTO THE MAIN PROBLEMS OF YACHT AND MARINA OPERATORS IN TURKEY SARIIŞIK MEHMET, ÖZBAY KÜRŞAD , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2023 Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale |
3 | Impact of the COVID-19 pandemic on travel behavior: A case study of domestic inbound travelers in Turkey SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , European Journal of Tourism, Hospitality and Recreation, 2023 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
4 | In-house responses and anxiety levels of commercial kitchen employees towards new COVID 19 food safety regulations SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , Journal of Foodservice Business Research, 2023 Uluslararası   Hakemli   H-index   Özgün Makale |
5 | The impact of anxiety levels on destination visit intention in the context of COVID-19: the mediating role of travel intention ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2023 Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale |
6 | An assessment on the news about the tourism industry during the COVID-19 pandemic ŞENGEL ÜMİT, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
7 | EMPIRICAL RESEARCH ON DETERMINING FUTURE ANXIETY OF HOTEL STAFF AND LEAVE OF EMPLOYMENT DUE TO COVID-19 SARIIŞIK MEHMET, ÇULHA OSMAN, ÖZBAY GÜLÇİN, CEYLAN VELİ , Rosa dos Ventos - Turismo e Hospitalidade, 2022 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
8 | In-house responses and anxiety levels of commercial kitchen employees towards new COVID 19 food safety regulations SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , JOURNAL OF FOODSERVICE BUSINESS RESEARCH, 2022 Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale |
9 | The impact of anxiety levels on destination visit intention in the context of COVID-19: the mediating role of travel intention ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
10 | The impacts of negative problem orientation on perceived risk and travel intention in the context of COVID-19:a PLS-SEM approach ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, Assiouras Ioannis, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET, Buhalis Dimitrios , JOURNAL OF TOURISM FUTURES, 2022 Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale |
11 | A comparative evaluation between the impact of previous outbreaks and COVID-19 on the tourism industry ÖZBAY GÜLÇİN, SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ, ÇAKMAK MUZAFFER , International Hospitality Review, 2021 Uluslararası   Hakemli   Cabell's Journalytics   Özgün Makale |
12 | ANALYSIS OF THE EFFECTS OF COVID-19 ON TRAVEL AND TOURISM PRODUCT PURCHASE DECISIONS ULEMA ŞEVKİ, ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, SARIIŞIK MEHMET , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2021 Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale |
13 | COVID-19 SHOCK TO TOURISM INDUSTRY: POSSIBLE SCENARIOS FOR PREDICTED LOSSES BETWEEN 2020-2024 SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN, BİCİL İBRAHİM MURAT, BOĞAN ERHAN , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2021 Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale |
14 | The influence of organisational climate on organisational silence: a comparison of public and private organisations in Turkey ÇOBANOĞLU CİHAN, SARIIŞIK MEHMET, AKOVA ORHAN, COŞKUN GÜLİZ , European Journal of International Management, 2021 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
15 | Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Ziyaretçilerinin Memnuniyet Düzeylerinin Değerlendirilmesi Kabadayı Melih,SARIIŞIK MEHMET , Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2020 Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
16 | Organization-related determinants of employees’ CSR motive attributions and affective commitment in hospitality companies BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Management, 2020 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
17 | THE EFFECT OF VALUES AND LIFESTYLES ON EATING OUT EXPECTATION GENÇ GÖKHAN,SARIİPEK MELİH,SARIIŞIK MEHMET , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS, 2020 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
18 | The Effects of Novel Coronavirus (COVID-19) on Hospitality Industry: A Case Study ŞENGEL ÜMİT,ÇEVRİMKAYA MUSTAFA,IŞKIN MERVE,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020 Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
19 | An Investigation on the Basic Contents of the Main Dishes of the Turkish Cuisine ÇAKMAK MUZAFFER,SARIIŞIK MEHMET , Anais Brasileiros de Estudos Turísticos, 2019 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
20 | Halal tourism: conceptual and practical challenges BOĞAN ERHAN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Islamic Marketing, 2019 Uluslararası   Hakemli   SCI   Özgün Makale |
21 | Halal tourism: conceptual and practical challenges BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Islamic Marketing, 2019 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
22 | The Impact of Burnout on Organizational Commitment: A Study of Public Sector Employees in Turkey SARIIŞIK MEHMET,BOĞAN ERHAN,ZENGİN BURHANETTİN,DEDEOĞLU BEKİR BORA , Journal of Global Business Insights, 2019 Uluslararası   Hakemli   Index Copernicus International   Özgün Makale |
23 | Tourist Destinations in Literary Works: the novel ”A Memento For Istanbul” ŞENGEL ÜMİT,IŞKIN MERVE,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET , Anais Brasileiros de Estudos Turísticos - ABET, 2019 Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale |
24 | Turizmde Zihinsel Engelli Bireylerin Yaşadıkları Zorlukların Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma. YILMAZ DÜŞÜNÜR SENEM,SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2019 Uluslararası   Hakemli   DOAJ   Özgün Makale |
25 | A RESEARCH ON THE PROBLEMS CONCERNED IN THEIR OPERATIONS OF THE REGIONAL KITCHENS APART FROM THEIR OWN DESTINATIONS KARACA EVRİM,SARIIŞIK MEHMET , International Journal of Contemporary Tourism Research, 2018 Uluslararası   Hakemli   CrossRef, Open AİRE, JournalSeek, ROAD, Google Scholar, ResearchBib, Index Copernicus, CiteFactor, Eurasian Scientific Joournal İndex, DRJİ   Özgün Makale |
26 | Satın Alma Karar Sürecinde Otel Müşterilerinin İnternet Kullanım Alışkanlıklarına Yönelik Durum Analizi ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2018 Uluslararası   Hakemli   JOBS Index Copernicus International (ICI), Google Scholar, ResearchBib, DRJI, Acarindex, Scientific Indexing Services, ASOS Index, CEEOL, Rootindexing, Journal Factor, i2or and Sobiad   Özgün Makale |
27 | Helal Turizm Kavramı ve Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme PAMUKÇU HÜSEYİN,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2017 Uluslararası   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale |
28 | Turizm Endüstrisinin Ekonomik Etkilerinin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri Adana'da Yerel Paydaşlar Üzerine Bir Araştırma KIZILDEMİR ÖZGÜR,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2017 Uluslararası   Hakemli   Asos Index, Acedemic Keys, REsearchBib,Journal Factor, Eurasian Scientific Journal Index, scientific world index, Eurasian Scientific Journal Index   Özgün Makale |
29 | Career paths of hotel general managers in Turkey OKUMUŞ FEVZİ,KARAMUSTAFA KURTULUŞ,SARIIŞIK MEHMET,ULAMA ŞEVKİ,TÜRKAY OĞUZ , Asia Pacific Journal of Tourism Research, 2016 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
30 | Effects of strategic consciousness and strategic planning on business performance A comparative study of the industries in Turkey TÜRKAY OĞUZ,HALİS MUHSİN,ÇALMAN İSKENDER,SARIIŞIK MEHMET , African Journal of Business Management, 2012 Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale |
31 | HOW TO MANAGE YACHT TOURISM IN TURKEY: A SWOT ANALYSIS AND RELATED STRATEGIES SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, AKOVA ORHAN , Procedia Social and Behavioral Sciences, 2011 Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale |
32 | Institutional Strategic Consciousness and Its Reflections Research on Qualified Hotels in Istanbul SARIIŞIK MEHMET,HALİS MUHSİN,TÜRKAY OĞUZ , Journal of Global Strategic Management, 2010 Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale |
33 | Understanding why women work in tourism and their work related problems OKUMUS FEVZİ,SARIIŞIK MEHMET,NAIPAUL SANDRA , International Journal of Hospitality and Tourism Administration, 2010 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
ULUSAL : | |
---|---|
1 | COVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma Sarıca Vindan,SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2024 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
2 | COVID-19 Salgınının Restoran İşletmeleri Üzerine Etkisi: Sapanca Örneği Çay Ayşegül, SARIIŞIK MEHMET , İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2023 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
3 | Destinasyon Pazarlaması Kapsamında Elazığ Mutfak Kültürünün ve Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürün Potansiyelinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2023 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
4 | Türk Mutfağında Yer Alan Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Çorbalar Üzerine Bir Araştırma KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Kent Akademisi (Online), 2023 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
5 | Hizmet Sektöründe Dijital Pazarlama ve Marka İlişkisi: Otelcilik Sektörü Araştırması Atalay Ümit Yaşar, SARIIŞIK MEHMET , Journal of New Tourism Trends (JOINNTT), 2022 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
6 | Türkiye’nin Mikolojik Turizm Kapsamındaki Kaynak Potansiyelinin Değerlendirilmesi CEYLAN VELİ, MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM, SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
7 | Food Safety Knowledge, Attitudes and Practices of Consumers Regarding Meat Consumption at Home MUŞTU ÇİĞDEM, CEYLAN VELİ, SARIIŞIK MEHMET , Akademik Gıda, 2021 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
8 | GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK NİTEL BİR ÇALIŞMA: MANİSA ÖRNEĞİ SABANCI MEHMET, SARIIŞIK MEHMET , TURİZM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ, 2021 Ulusal   Hakemli   ASOS   Özgün Makale |
9 | Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Öğretim Elemanlarının Turizm Eğitimine Yönelik Değerlendirmeleri - Türkiye Örneği ÇAKMAK MUZAFFER, ULEMA ŞEVKİ, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Travel and Tourism Research, 2021 Ulusal   Hakemli   TÜRKİYE TURİZM DİZİNİ   Özgün Makale |
10 | Yerel Gastronomi Ürünlerine Ait Hikâyelerin Destinasyon Pazarlamasında Kullanılmasına İlişkin Bir Değerlendirme KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi /, 2021 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
11 | Associations Between Food Neophobia and Culinary Creativity: A Study with A Sample of Chefs and bartenders in Turkey CEYLAN VELİ,MUŞTU ÇİĞDEM,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
12 | COVID-19 Salgını Kaynaklı Karantina Sürecinin Evsel Gıda Atıklarına Etkisi MUŞTU ÇİĞDEM,CEYLAN VELİ,SARIIŞIK MEHMET , Tarım Ekonomisi Dergisi, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
13 | Gastronomi Özellikleri Açısından Türk ve Kazak Kültürü: Benzerlikler veFarklılıklar Üzerine Bir Değerlendirme SARIIŞIK MEHMET,Tagmanov Urmanbek , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
14 | Healthy Nutritional Attitudes and Behaviors During COVID-19 Outbreak Lockdown CEYLAN VELİ,MUŞTU ÇİĞDEM,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
15 | Türkiye nin Gastronomi Turizmi Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Turist Motivasyonlarının Rolü IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
16 | YATLARDA KULLANILAN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN GÜNEŞ ENERJİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME özbay kürşat,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 2020 Ulusal   Hakemli   SIS   Özgün Makale |
17 | Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menü Analizi ve Tüketicilerin Menü Beklentileri: Sakarya Örneği (Menu Analysis of Food and Beverage Companies and Menu Expectations of Consumers: The Case of Sakarya) SARIIŞIK MEHMET,IŞKIN MERVE,ŞENGEL ÜMİT , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
18 | Turist Harcamalarının Bölgesel Kalkınmaya Ekonomik Etkileri: Adana Örneği KIZILDEMİR ÖZGÜR,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
19 | Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Karması Bileşeni Olarak Menü ve Sosyal Medyada Menü Tanıtım Analizi: TripAdvisor Örneği ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   ResearchBib - Asos Index - Türkiye Turizm Dizini   Özgün Makale |
20 | Helal Turizm Kavramı ve Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme PAMUKÇU HÜSEYİN,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   Directory of Reesearch journals Indexing   Derleme Makale |
21 | Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişiminde Yaşanan Değişimler SARIIŞIK MEHMET,KIZILDEMİR ÖZGÜR,ÖZTÜRK EMRAH , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale |
22 | Öğrencilerin Besin Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   ASOS   Özgün Makale |
23 | Üniversite Öğrencilerinin Öğün Atlama Nedenlerinin Belirlenmesi: Sakarya Üniversitesi Örneği IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Recreation and Tourism Research, 2017 Ulusal   Hakemli   Research Bible   Özgün Makale |
24 | YEREL HALKIN TURİZM FAALİYETİNE YÖNELİK GÖRÜŞVE ALGILAMALARININ BELİRLENMESİ ÜZERİNEALANYA DA BİR ARAŞTIRMA BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Kastamonu Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2016 Ulusal   Hakemli   assos, ebsco, arastirmax   Özgün Makale |
25 | Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Anatolia Turizm Araştırmaları dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   EBSCO - Hospitality & Tourism Complete Leisure Recreation and Tourism Abstracts TÜBİTAK - ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı CAB Abstracts EBSCO - SPORTDiscus Global Health databases CABI full text   Özgün Makale |
26 | HİZMET KALİTESİ KAPSAMINDA HEVESLİLİK BOYUTUNA İLİŞKİN BEKLENTİ VE ALGILARIN BELİRLENMESİ FİLİZ DİKKAYA,SARIIŞIK MEHMET , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   EBSCO, ASOS,ARAŞTIRMAX.   Özgün Makale |
27 | Kongre Delegeleri ile Yerli Turizm İşletmecilerinin Bakış Açısından İstanbul ve Rakip Şehirlerin Kongre Turizmine İlişkin Rekabet Güçlerinin Karşılaştırılması ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM SBVT, EBSCO, Türk Eğitim İndeksi(TEİ)   Özgün Makale |
28 | Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli nin Rekabet Gücünün Analizi ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Kastamonu University, 2015 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
29 | Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli nin Uluslararası Rekabetçilik Analizi ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler i, 2015 Ulusal   Hakemli   EBSCO-SocINDEX, Mila, Assos   Özgün Makale |
30 | Restoran Yöneticilerinin Menü Planlaması ve Analizi Konusuna Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma AKAY ANIL,SARIIŞIK MEHMET , Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale |
31 | Sapanca nın Turistik Destinasyon İmajı Üzerine Bir Alan Araştırması YILDIRGAN RECEP,BATMAN ORHAN,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   Asos İndex, Tübitak-Ulakbim, cOPERNİCUS   Özgün Makale |
32 | Konaklama Hizmetlerinde Davranışsal Niyeti Etkileyen Hizmet kalitesi Boyutları GÜVEN EBRU ÖZLEM,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2014 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
33 | Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişiminde Yaşanan Değişimler KIZILDEMİR ÖZGÜR,ÖZTÜRK EMRAH,SARIIŞIK MEHMET , AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2014 Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veritabanı, Ebscohost, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Index Copernicus, Contemporary Science Association, Modern Language Association (MLA), Open Academic Journals Index, Citefactor, Asos İndeks   Özgün Makale |
34 | Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması SOLMAZ SEYİT AHMET,Aksoy Özlem,ŞENGÜL SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2014 Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM SBVT, EBSCO, Türk Eğitim İndeksi   Özgün Makale |
35 | Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma Mısır Örneği YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ERDOĞAN ÇAĞRI,POLAT SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, 2013 Ulusal   Hakemli   -   Özgün Makale |
36 | Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim ve Turizm Endüstrisindeki Uygulamalara İlişkin Bir Yazın İncelemesi SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Uluslararası Yönetim, İktisat ve İşletme Dergisi, 2012 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
37 | Otel Yöneticileri Açısından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Öğrencilerin Sahip Olması Gereken Yetkinliklerin belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma AKOVA ORHAN,SARIIŞIK MEHMET , Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, 2009 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
38 | İş Stresi Etkenlerine İlişkin Seyahat Acentası Çalışanlarının Düşünce ve Algılamaları Üzerine Bir Araştırma SARIIŞIK MEHMET , Verimlilik Dergisi, 2009 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
39 | Örgütsel Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ve Stres Yöntemi SARIIŞIK MEHMET , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2008 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
40 | Seyahat Acentalarında İşgören Bulma ve İşgören Seçme Yöntemlerine Yönelik Bir Araştırma AKOVA ORHAN,SARIIŞIK MEHMET,Akbaba Atilla , Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2007 Ulusal   Hakemli   ulakbim   Özgün Makale |
41 | Turizm Sektöründe Meslek Sahibi Olmaya Yönelten Etkenler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Yönelik Bir Çalışma SARIIŞIK MEHMET , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2007 Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale |
42 | Enflasyonist Koşullar Altında Standart Yiyecek Maliyet Kontrol Sisteminin Uygulanabilirliliği SARIIŞIK MEHMET , Turizm Akademik, 2006 Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale |
43 | Hızlı Yiyecek Fast Food Sunan İşletmelerin Tüketici Profilinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2006 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
44 | Otel Yöneticilerinin Etik Politika ve Yöntemlere Yaklaşımları Üzerine Ampirik Bir Araştırma SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN,ÇONTU MEHMET , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2006 Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale |
45 | Seyahat Acentalarında İnternetin Rolü ve Önemi Üzerine Bir Araştırma SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN , Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2006 Ulusal   Hakemli   ulakbim   Özgün Makale |
46 | Turizm Sektöründe Bayan Çalışanlar Özellikleri Sorunları ve Beklentileri SARIIŞIK MEHMET , Standard Dergisi, 2004 Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale |
47 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Brüt Kar Analizi Yöntemi ve Uygulaması SARIIŞIK MEHMET,KAYA ÜMRAN , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2004 Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale |
48 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamanın Önemi SARIIŞIK MEHMET , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2004 Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale |
49 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamasının Önemi ve Bu Süreçte Yöneticilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Kocaeli nde bir Alan Araştırması SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , SOİD Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 2004 Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale |
50 | Üniversitelerde Lisans ve Önlisans Turizm Öğretiminin Profili SARIIŞIK MEHMET,ÇAKIR İSMAİL , Turizm Akademik, 2003 Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale |
51 | Determining Menu Prices in Food and Beverage Industry SARIIŞIK MEHMET,ULAMA ŞEVKİ , Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2001 Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale |
İletişim
msariisik@subu.edu.tr+90 (264) 295 54 54