Loading

Prof. Dr.

Mehmet SARIIŞIK

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İletişim

msariisik@subu.edu.tr

+90 (264) 295 54 54

Güncellenme Tarihi : 20-11-2024 06:40

ULUSLARARASI :
1
The influence of organisational climate on organisational silence: a comparison of public and private organisations in Turkey
SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN,COŞKUN GÜLİZ , European Journal of International Management, 2024
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
2
A QUALITATIVE INVESTIGATION INTO THE MAIN PROBLEMS OF YACHT AND MARINA OPERATORS IN TURKEY
SARIIŞIK MEHMET, ÖZBAY KÜRŞAD , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2023
Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale
3
Impact of the COVID-19 pandemic on travel behavior: A case study of domestic inbound travelers in Turkey
SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , European Journal of Tourism, Hospitality and Recreation, 2023
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
4
In-house responses and anxiety levels of commercial kitchen employees towards new COVID 19 food safety regulations
SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , Journal of Foodservice Business Research, 2023
Uluslararası   Hakemli   H-index   Özgün Makale
5
The impact of anxiety levels on destination visit intention in the context of COVID-19: the mediating role of travel intention
ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2023
Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale
6
An assessment on the news about the tourism industry during the COVID-19 pandemic
ŞENGEL ÜMİT, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
7
EMPIRICAL RESEARCH ON DETERMINING FUTURE ANXIETY OF HOTEL STAFF AND LEAVE OF EMPLOYMENT DUE TO COVID-19
SARIIŞIK MEHMET, ÇULHA OSMAN, ÖZBAY GÜLÇİN, CEYLAN VELİ , Rosa dos Ventos - Turismo e Hospitalidade, 2022
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
8
In-house responses and anxiety levels of commercial kitchen employees towards new COVID 19 food safety regulations
SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , JOURNAL OF FOODSERVICE BUSINESS RESEARCH, 2022
Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale
9
The impact of anxiety levels on destination visit intention in the context of COVID-19: the mediating role of travel intention
ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, ÇEVRİMKAYA MUSTAFA, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
10
The impacts of negative problem orientation on perceived risk and travel intention in the context of COVID-19:a PLS-SEM approach
ŞENGEL ÜMİT, GENÇ GÖKHAN, IŞKIN MERVE, Assiouras Ioannis, ZENGİN BURHANETTİN, SARIIŞIK MEHMET, Buhalis Dimitrios , JOURNAL OF TOURISM FUTURES, 2022
Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale
11
A comparative evaluation between the impact of previous outbreaks and COVID-19 on the tourism industry
ÖZBAY GÜLÇİN, SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ, ÇAKMAK MUZAFFER , International Hospitality Review, 2021
Uluslararası   Hakemli   Cabell's Journalytics   Özgün Makale
12
ANALYSIS OF THE EFFECTS OF COVID-19 ON TRAVEL AND TOURISM PRODUCT PURCHASE DECISIONS
ULEMA ŞEVKİ, ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, SARIIŞIK MEHMET , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2021
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
13
COVID-19 SHOCK TO TOURISM INDUSTRY: POSSIBLE SCENARIOS FOR PREDICTED LOSSES BETWEEN 2020-2024
SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN, BİCİL İBRAHİM MURAT, BOĞAN ERHAN , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS / ABET, 2021
Uluslararası   Hakemli   Emerging Sources Citation Index   Özgün Makale
14
The influence of organisational climate on organisational silence: a comparison of public and private organisations in Turkey
ÇOBANOĞLU CİHAN, SARIIŞIK MEHMET, AKOVA ORHAN, COŞKUN GÜLİZ , European Journal of International Management, 2021
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
15
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Ziyaretçilerinin Memnuniyet Düzeylerinin Değerlendirilmesi
Kabadayı Melih,SARIIŞIK MEHMET , Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
16
Organization-related determinants of employees’ CSR motive attributions and affective commitment in hospitality companies
BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Hospitality and Tourism Management, 2020
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
17
THE EFFECT OF VALUES AND LIFESTYLES ON EATING OUT EXPECTATION
GENÇ GÖKHAN,SARIİPEK MELİH,SARIIŞIK MEHMET , REVISTA ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURÍSTICOS, 2020
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
18
The Effects of Novel Coronavirus (COVID-19) on Hospitality Industry: A Case Study
ŞENGEL ÜMİT,ÇEVRİMKAYA MUSTAFA,IŞKIN MERVE,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
19
An Investigation on the Basic Contents of the Main Dishes of the Turkish Cuisine
ÇAKMAK MUZAFFER,SARIIŞIK MEHMET , Anais Brasileiros de Estudos Turísticos, 2019
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
20
Halal tourism: conceptual and practical challenges
BOĞAN ERHAN, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Islamic Marketing, 2019
Uluslararası   Hakemli   SCI   Özgün Makale
21
Halal tourism: conceptual and practical challenges
BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Islamic Marketing, 2019
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
22
The Impact of Burnout on Organizational Commitment: A Study of Public Sector Employees in Turkey
SARIIŞIK MEHMET,BOĞAN ERHAN,ZENGİN BURHANETTİN,DEDEOĞLU BEKİR BORA , Journal of Global Business Insights, 2019
Uluslararası   Hakemli   Index Copernicus International   Özgün Makale
23
Tourist Destinations in Literary Works: the novel ”A Memento For Istanbul”
ŞENGEL ÜMİT,IŞKIN MERVE,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET , Anais Brasileiros de Estudos Turísticos - ABET, 2019
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
24
Turizmde Zihinsel Engelli Bireylerin Yaşadıkları Zorlukların Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma.
YILMAZ DÜŞÜNÜR SENEM,SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2019
Uluslararası   Hakemli   DOAJ   Özgün Makale
25
A RESEARCH ON THE PROBLEMS CONCERNED IN THEIR OPERATIONS OF THE REGIONAL KITCHENS APART FROM THEIR OWN DESTINATIONS
KARACA EVRİM,SARIIŞIK MEHMET , International Journal of Contemporary Tourism Research, 2018
Uluslararası   Hakemli   CrossRef, Open AİRE, JournalSeek, ROAD, Google Scholar, ResearchBib, Index Copernicus, CiteFactor, Eurasian Scientific Joournal İndex, DRJİ   Özgün Makale
26
Satın Alma Karar Sürecinde Otel Müşterilerinin İnternet Kullanım Alışkanlıklarına Yönelik Durum Analizi
ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2018
Uluslararası   Hakemli   JOBS Index Copernicus International (ICI), Google Scholar, ResearchBib, DRJI, Acarindex, Scientific Indexing Services, ASOS Index, CEEOL, Rootindexing, Journal Factor, i2or and Sobiad   Özgün Makale
27
Helal Turizm Kavramı ve Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme
PAMUKÇU HÜSEYİN,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2017
Uluslararası   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale
28
Turizm Endüstrisinin Ekonomik Etkilerinin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri Adana'da Yerel Paydaşlar Üzerine Bir Araştırma
KIZILDEMİR ÖZGÜR,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2017
Uluslararası   Hakemli   Asos Index, Acedemic Keys, REsearchBib,Journal Factor, Eurasian Scientific Journal Index, scientific world index, Eurasian Scientific Journal Index   Özgün Makale
29
Career paths of hotel general managers in Turkey
OKUMUŞ FEVZİ,KARAMUSTAFA KURTULUŞ,SARIIŞIK MEHMET,ULAMA ŞEVKİ,TÜRKAY OĞUZ , Asia Pacific Journal of Tourism Research, 2016
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
30
Effects of strategic consciousness and strategic planning on business performance A comparative study of the industries in Turkey
TÜRKAY OĞUZ,HALİS MUHSİN,ÇALMAN İSKENDER,SARIIŞIK MEHMET , African Journal of Business Management, 2012
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
31
HOW TO MANAGE YACHT TOURISM IN TURKEY: A SWOT ANALYSIS AND RELATED STRATEGIES
SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, AKOVA ORHAN , Procedia Social and Behavioral Sciences, 2011
Uluslararası   Hakemli   Scopus   Özgün Makale
32
Institutional Strategic Consciousness and Its Reflections Research on Qualified Hotels in Istanbul
SARIIŞIK MEHMET,HALİS MUHSİN,TÜRKAY OĞUZ , Journal of Global Strategic Management, 2010
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
33
Understanding why women work in tourism and their work related problems
OKUMUS FEVZİ,SARIIŞIK MEHMET,NAIPAUL SANDRA , International Journal of Hospitality and Tourism Administration, 2010
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
ULUSAL :
1
COVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Sarıca Vindan,SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2024
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
COVID-19 Salgınının Restoran İşletmeleri Üzerine Etkisi: Sapanca Örneği
Çay Ayşegül, SARIIŞIK MEHMET , İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Destinasyon Pazarlaması Kapsamında Elazığ Mutfak Kültürünün ve Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürün Potansiyelinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Türk Mutfağında Yer Alan Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Çorbalar Üzerine Bir Araştırma
KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Kent Akademisi (Online), 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
5
Hizmet Sektöründe Dijital Pazarlama ve Marka İlişkisi: Otelcilik Sektörü Araştırması
Atalay Ümit Yaşar, SARIIŞIK MEHMET , Journal of New Tourism Trends (JOINNTT), 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
Türkiye’nin Mikolojik Turizm Kapsamındaki Kaynak Potansiyelinin Değerlendirilmesi
CEYLAN VELİ, MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM, SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
7
Food Safety Knowledge, Attitudes and Practices of Consumers Regarding Meat Consumption at Home
MUŞTU ÇİĞDEM, CEYLAN VELİ, SARIIŞIK MEHMET , Akademik Gıda, 2021
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
8
GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK NİTEL BİR ÇALIŞMA: MANİSA ÖRNEĞİ
SABANCI MEHMET, SARIIŞIK MEHMET , TURİZM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ, 2021
Ulusal   Hakemli   ASOS   Özgün Makale
9
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Veren Öğretim Elemanlarının Turizm Eğitimine Yönelik Değerlendirmeleri - Türkiye Örneği
ÇAKMAK MUZAFFER, ULEMA ŞEVKİ, SARIIŞIK MEHMET , Journal of Travel and Tourism Research, 2021
Ulusal   Hakemli   TÜRKİYE TURİZM DİZİNİ   Özgün Makale
10
Yerel Gastronomi Ürünlerine Ait Hikâyelerin Destinasyon Pazarlamasında Kullanılmasına İlişkin Bir Değerlendirme
KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi /, 2021
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
11
Associations Between Food Neophobia and Culinary Creativity: A Study with A Sample of Chefs and bartenders in Turkey
CEYLAN VELİ,MUŞTU ÇİĞDEM,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
12
COVID-19 Salgını Kaynaklı Karantina Sürecinin Evsel Gıda Atıklarına Etkisi
MUŞTU ÇİĞDEM,CEYLAN VELİ,SARIIŞIK MEHMET , Tarım Ekonomisi Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
13
Gastronomi Özellikleri Açısından Türk ve Kazak Kültürü: Benzerlikler veFarklılıklar Üzerine Bir Değerlendirme
SARIIŞIK MEHMET,Tagmanov Urmanbek , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
14
Healthy Nutritional Attitudes and Behaviors During COVID-19 Outbreak Lockdown
CEYLAN VELİ,MUŞTU ÇİĞDEM,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
15
Türkiye nin Gastronomi Turizmi Arz Kaynaklarının Değerlendirilmesinde Turist Motivasyonlarının Rolü
IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
16
YATLARDA KULLANILAN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN GÜNEŞ ENERJİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
özbay kürşat,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 2020
Ulusal   Hakemli   SIS   Özgün Makale
17
Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Menü Analizi ve Tüketicilerin Menü Beklentileri: Sakarya Örneği (Menu Analysis of Food and Beverage Companies and Menu Expectations of Consumers: The Case of Sakarya)
SARIIŞIK MEHMET,IŞKIN MERVE,ŞENGEL ÜMİT , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
18
Turist Harcamalarının Bölgesel Kalkınmaya Ekonomik Etkileri: Adana Örneği
KIZILDEMİR ÖZGÜR,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
19
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Karması Bileşeni Olarak Menü ve Sosyal Medyada Menü Tanıtım Analizi: TripAdvisor Örneği
ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   ResearchBib - Asos Index - Türkiye Turizm Dizini   Özgün Makale
20
Helal Turizm Kavramı ve Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme
PAMUKÇU HÜSEYİN,SARIIŞIK MEHMET , Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   Directory of Reesearch journals Indexing   Derleme Makale
21
Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişiminde Yaşanan Değişimler
SARIIŞIK MEHMET,KIZILDEMİR ÖZGÜR,ÖZTÜRK EMRAH , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale
22
Öğrencilerin Besin Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma
IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   ASOS   Özgün Makale
23
Üniversite Öğrencilerinin Öğün Atlama Nedenlerinin Belirlenmesi: Sakarya Üniversitesi Örneği
IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Recreation and Tourism Research, 2017
Ulusal   Hakemli   Research Bible   Özgün Makale
24
YEREL HALKIN TURİZM FAALİYETİNE YÖNELİK GÖRÜŞVE ALGILAMALARININ BELİRLENMESİ ÜZERİNEALANYA DA BİR ARAŞTIRMA
BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET , Kastamonu Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2016
Ulusal   Hakemli   assos, ebsco, arastirmax   Özgün Makale
25
Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Anatolia Turizm Araştırmaları dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   EBSCO - Hospitality & Tourism Complete Leisure Recreation and Tourism Abstracts TÜBİTAK - ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı CAB Abstracts EBSCO - SPORTDiscus Global Health databases CABI full text   Özgün Makale
26
HİZMET KALİTESİ KAPSAMINDA HEVESLİLİK BOYUTUNA İLİŞKİN BEKLENTİ VE ALGILARIN BELİRLENMESİ
FİLİZ DİKKAYA,SARIIŞIK MEHMET , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   EBSCO, ASOS,ARAŞTIRMAX.   Özgün Makale
27
Kongre Delegeleri ile Yerli Turizm İşletmecilerinin Bakış Açısından İstanbul ve Rakip Şehirlerin Kongre Turizmine İlişkin Rekabet Güçlerinin Karşılaştırılması
ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM SBVT, EBSCO, Türk Eğitim İndeksi(TEİ)   Özgün Makale
28
Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli nin Rekabet Gücünün Analizi
ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , Journal of Kastamonu University, 2015
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
29
Kongre Turizmi Açısından İstanbul İli nin Uluslararası Rekabetçilik Analizi
ÖZÇELİK HEPER FATMA,SARIIŞIK MEHMET , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler i, 2015
Ulusal   Hakemli   EBSCO-SocINDEX, Mila, Assos   Özgün Makale
30
Restoran Yöneticilerinin Menü Planlaması ve Analizi Konusuna Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma
AKAY ANIL,SARIIŞIK MEHMET , Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale
31
Sapanca nın Turistik Destinasyon İmajı Üzerine Bir Alan Araştırması
YILDIRGAN RECEP,BATMAN ORHAN,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   Asos İndex, Tübitak-Ulakbim, cOPERNİCUS   Özgün Makale
32
Konaklama Hizmetlerinde Davranışsal Niyeti Etkileyen Hizmet kalitesi Boyutları
GÜVEN EBRU ÖZLEM,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2014
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
33
Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişiminde Yaşanan Değişimler
KIZILDEMİR ÖZGÜR,ÖZTÜRK EMRAH,SARIIŞIK MEHMET , AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2014
Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veritabanı, Ebscohost, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Index Copernicus, Contemporary Science Association, Modern Language Association (MLA), Open Academic Journals Index, Citefactor, Asos İndeks   Özgün Makale
34
Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması
SOLMAZ SEYİT AHMET,Aksoy Özlem,ŞENGÜL SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2014
Ulusal   Hakemli   TÜBİTAK ULAKBİM SBVT, EBSCO, Türk Eğitim İndeksi   Özgün Makale
35
Politik Krizlerin Turizm Talebi Üzerindeki Etkisine Yönelik Bir Araştırma Mısır Örneği
YENİŞEHİRLİOĞLU EMİRHAN,ERDOĞAN ÇAĞRI,POLAT SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , Akademik Turizm ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, 2013
Ulusal   Hakemli   -   Özgün Makale
36
Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim ve Turizm Endüstrisindeki Uygulamalara İlişkin Bir Yazın İncelemesi
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Uluslararası Yönetim, İktisat ve İşletme Dergisi, 2012
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
37
Otel Yöneticileri Açısından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Öğrencilerin Sahip Olması Gereken Yetkinliklerin belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
AKOVA ORHAN,SARIIŞIK MEHMET , Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, 2009
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
38
İş Stresi Etkenlerine İlişkin Seyahat Acentası Çalışanlarının Düşünce ve Algılamaları Üzerine Bir Araştırma
SARIIŞIK MEHMET , Verimlilik Dergisi, 2009
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
39
Örgütsel Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ve Stres Yöntemi
SARIIŞIK MEHMET , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2008
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
40
Seyahat Acentalarında İşgören Bulma ve İşgören Seçme Yöntemlerine Yönelik Bir Araştırma
AKOVA ORHAN,SARIIŞIK MEHMET,Akbaba Atilla , Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2007
Ulusal   Hakemli   ulakbim   Özgün Makale
41
Turizm Sektöründe Meslek Sahibi Olmaya Yönelten Etkenler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Yönelik Bir Çalışma
SARIIŞIK MEHMET , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2007
Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale
42
Enflasyonist Koşullar Altında Standart Yiyecek Maliyet Kontrol Sisteminin Uygulanabilirliliği
SARIIŞIK MEHMET , Turizm Akademik, 2006
Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale
43
Hızlı Yiyecek Fast Food Sunan İşletmelerin Tüketici Profilinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2006
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
44
Otel Yöneticilerinin Etik Politika ve Yöntemlere Yaklaşımları Üzerine Ampirik Bir Araştırma
SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN,ÇONTU MEHMET , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2006
Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale
45
Seyahat Acentalarında İnternetin Rolü ve Önemi Üzerine Bir Araştırma
SARIIŞIK MEHMET,AKOVA ORHAN , Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2006
Ulusal   Hakemli   ulakbim   Özgün Makale
46
Turizm Sektöründe Bayan Çalışanlar Özellikleri Sorunları ve Beklentileri
SARIIŞIK MEHMET , Standard Dergisi, 2004
Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale
47
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Brüt Kar Analizi Yöntemi ve Uygulaması
SARIIŞIK MEHMET,KAYA ÜMRAN , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2004
Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale
48
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamanın Önemi
SARIIŞIK MEHMET , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik, 2004
Ulusal   Hakemli   asos   Özgün Makale
49
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamasının Önemi ve Bu Süreçte Yöneticilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular Kocaeli nde bir Alan Araştırması
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , SOİD Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 2004
Ulusal   Hakemli   ebsco   Özgün Makale
50
Üniversitelerde Lisans ve Önlisans Turizm Öğretiminin Profili
SARIIŞIK MEHMET,ÇAKIR İSMAİL , Turizm Akademik, 2003
Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale
51
Determining Menu Prices in Food and Beverage Industry
SARIIŞIK MEHMET,ULAMA ŞEVKİ , Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2001
Ulusal   Hakemli   ___   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Turizmin Ekonomik Etkilerinin Bölgesel kalkınma Açısından Değerlendirilmesi: Adana örneği
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
2
Kocaeli nin Turistik Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Buna Dayalı Olarak Tahmini Turist Profilinin Çıkarılması
BAP, Tamamlandı
3
İstanbul Turizm Master Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bimtaş AŞ
DİĞER, Devam Ediyor
LİSANS :
1
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : GASTRONOMİ BİLİMİ, Saati :3
2
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : TURİZM EKONOMİSİ, Saati :3
3
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSLARARASI GASTRONOMİ, Saati :3
4
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : TURİZM EKONOMİSİ, Saati :3
5
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSLARARASI GASTRONOMİ, Saati :3
6
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ, Saati :3
7
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ, Saati :3
8
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : turizm ekonomisi, Saati :4
9
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : yiyecek-içecek işletmeciliği, Saati :4
10
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : yiyecek-içecek maliyet kontrolü, Saati :4
11
Yil :2015-2016 , Dil : Türkçe , Adı : turizm ekonomisi, Saati :4
12
Yil :2015-2016 , Dil : Türkçe , Adı : yiyecek-içecek işletmeciliği, Saati :4
13
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : MALİYET ANALİZİ, Saati :1
14
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
15
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : MALİYET ANALİZİ, Saati :1
16
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
17
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : İŞ HAYATI İÇİN İNGİLİZCE, Saati :1
18
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : MALİYET ANALİZİ, Saati :1
19
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
20
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : İŞ HAYATI İÇİN İNGİLİZCE, Saati :1
21
Yil :2011-2012 , Dil : Türkçe , Adı : MALİYET ANALİZİ, Saati :1
22
Yil :2011-2012 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
23
Yil :2010-2011 , Dil : Türkçe , Adı : İŞ HAYATI İÇİN İNGİLİZCE, Saati :1
YÜKSEK LİSANS :
1
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : GASTRONOMİ BİLİMİ, Saati :3
2
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSAL GASTRONOMİ, Saati :3
3
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : GASTRONOMİ BİLİMİ, Saati :3
4
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : KONGRE VE FUAR YÖNETİMİ, Saati :3
5
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : PROFESYONEL RESTORAN YÖNETİMİ, Saati :3
6
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : TURİZMDE MALİYET ANALİZLERİ, Saati :3
7
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSAL GASTRONOMİ, Saati :3
8
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : Stratejik turizm ekonomisi, Saati :3
9
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : profesyonel restoran yönetimi, Saati :3
10
Yil :2015-2016 , Dil : Türkçe , Adı : stratejik turizm ekonomisi, Saati :3
11
Yil :2015-2016 , Dil : Türkçe , Adı : yiyecek-içecek işletmeciliği, Saati :3
12
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
13
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : stratejik turizm ekonomisi, Saati :1
14
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSLARARASI TURİZM, Saati :1
15
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ, Saati :1
16
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : stratejik turizm ekonomisi, Saati :1
17
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : ULUSLARARASI TURİZM, Saati :1
18
Yil :2011-2012 , Dil : Türkçe , Adı : stratejik turizm ekonomisi, Saati :1
DOKTORA :
1
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : İLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, Saati :3
2
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : İLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, Saati :3
3
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : sosyal bilimlerde ileri araştırma yöntemleri, Saati :3
4
Yil :2016-2017 , Dil : Türkçe , Adı : uluslararası gastronomi, Saati :3
5
Yil :2015-2016 , Dil : Türkçe , Adı : ileri araştırma teknikleri, Saati :3
6
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : ileri araştırma teknikleri, Saati :1
7
Yil :2014-2015 , Dil : Türkçe , Adı : uluslararası gastronomi, Saati :1
8
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : ileri araştırma teknikleri, Saati :1
9
Yil :2013-2014 , Dil : Türkçe , Adı : uluslararası gastronomi, Saati :1
10
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : ileri araştırma teknikleri, Saati :1
11
Yil :2012-2013 , Dil : Türkçe , Adı : uluslararası gastronomi, Saati :1
12
Yil :2011-2012 , Dil : Türkçe , Adı : ileri araştırma teknikleri, Saati :1
13
Yil :2011-2012 , Dil : Türkçe , Adı : uluslararası gastronomi, Saati :1
BİLİMSEL KİTAP :
1
Baharat Otlar ve Soslar
Yazarlar : CEYLAN VELİ, SARIIŞIK MEHMET
2
Gastrogüncel 1
Yazarlar : Ersoy İlayda Büşra, SARIIŞIK MEHMET
3
Gastrogüncel 1
Yazarlar : KARAKAŞ AYLİN, SARIIŞIK MEHMET
4
Gastrogüncel 1
Yazarlar : Karakaş Dilek, Şahin Büşra, SARIIŞIK MEHMET
5
Gastrogüncel1
Yazarlar : AKDEMİR NİHAN, SARIIŞIK MEHMET
6
Gastrogüncel1
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, Semint Serkan
7
Gastrogüncel1
Yazarlar : ÇAKMAK MUZAFFER, SARIIŞIK MEHMET
8
Gastronomi Tarihi
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ
9
Gatrogüncel 1
Yazarlar : ESGİYER SEVİM, SARIIŞIK MEHMET
10
Turizmde Yeni Trendler
Yazarlar : ÖZBAY KÜRŞAD, SARIIŞIK MEHMET
11
Türkiye Gastronomi Coğrafyası
Yazarlar : KARDEŞ ÇOLAKOĞLU NAZLI, SARIIŞIK MEHMET
12
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ
13
AN SPSS GUIDE FOR TOURISM, HOSPITALITY AND EVENT RESEARCHERS
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, ÇULHA OSMAN
14
Covid-19 and the Hospitality and Tourism
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ
15
Covid-19 and the Hospitality and Tourism
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, USTA SEVİM
16
GASTRONOMİ TURİZMİNDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR
Yazarlar : ÇAKMAK MUZAFFER,SARIIŞIK MEHMET
17
Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN,CEYLAN VELİ
18
Mutfak Sanatı
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,CEYLAN VELİ
19
TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 4 Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri
Yazarlar : KARACA EVRİM,SARIIŞIK MEHMET
20
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
21
ULUSAL GASTRONOMİ VE TÜRK MUTFAĞI
Yazarlar : IŞKIN MERVE,SARIIŞIK MEHMET
22
Turizmde Politika ve Statejiler
Yazarlar : KIZILDEMİR ÖZGÜR,SARIIŞIK MEHMET
23
Tüm Yönleriyle Helal Turizm, Kavramlar Uygulamalar, Standartlar ve Modeller
Yazarlar : PAMUKÇU HÜSEYİN,SARIIŞIK MEHMET
24
Yiyecek-İçecek Yönetimi
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,IŞKIN MERVE
25
Cost Control in Food and Beverage Operations - Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
Yazarlar : ŞENGEL ÜMİT,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET
26
Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,IŞKIN MERVE
27
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi
Yazarlar : BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET
28
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi
Yazarlar : BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET
29
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
Yazarlar : BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET
30
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET
31
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü-Kavramlar, uygulamalar ve Örnekler
Yazarlar : BOĞAN ERHAN,SARIIŞIK MEHMET
32
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü-Kavramlar, uygulamalar ve Örnekler
Yazarlar : BİLGİN EBRU ÖZLEM,SARIIŞIK MEHMET
33
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü-Kavramlar, uygulamalar ve Örnekler
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET
34
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü-Kavramlar, uygulamalar ve Örnekler
Yazarlar : ŞENGEL ÜMİT,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET
35
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü - Cost Control in Food and Beverage Enterprises
Yazarlar : ŞENGEL ÜMİT,ZENGİN BURHANETTİN,SARIIŞIK MEHMET
36
Turizm İşletmeciliği temel kavramlar ve uygulamalar
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
37
Yönetsel ve Örgütsel Etkinliği Geliştirme Yöntemleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
38
Örgütsel Davranışta Güncel Konular
Yazarlar : ÇİFTÇİ GÜLSEL,SARIIŞIK MEHMET
DERS KİTABI :
1
DÜNYA MUTFAKLARI 1
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
2
Otel İşletmeciliği
Yazarlar : KOZAK NAZMİ,çakıcı celil,KOZAK METİN,AZALTUN MURAT,SÖKMEN ALPTEKİN,SARIIŞIK MEHMET
:
1
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
2
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
3
Türk Turizm Tarihi Yapısal ve Sektörel Gelişim
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
4
Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
5
Hizmet Kalitesi
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
6
Turizm İşletmeleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET
YÜKSEK LİSANS :
1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2024 - Türk mutfak kültüründe yemekli ritüeller: Kayseri örneği
Yazarlar : BÜŞRA ŞAHİN
2
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Covıd-19 sürecinde restoranda tüketim davranışı üzerine bir araştırma
Yazarlar : ELİF NUR KABİL
3
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2022 - Hizmet sektöründe dijital pazarlama ve marka ederi ilişkisi: Otelcilik sektörü üzerine bir araştırma
Yazarlar : ÜMİT YAŞAR ATALAY
4
İstanbul Gedik Üniversitesi - 2021 - Gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik nitel bir çalışma: Manisa örneği
Yazarlar : MEHMET SABANCI
5
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2020 - Türkiye'de yat ve marina işletmelerinin temel sorunları üzerine bir araştırma
Yazarlar : KÜRŞAD ÖZBAY
6
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2019 - Uzun süreli seyahatlerin katılımcılar üzerindeki psikolojik etkilerini belirlemeye yönelik bir araştırma
Yazarlar : NİHAL AKÇİN
7
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2019 - Zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılmasında turizm faaliyetlerinin rolü üzerine bir araştırma
Yazarlar : SENEM YILMAZ DÜŞÜNÜR
8
Sakarya Üniversitesi - 2018 - Dünya genelindeki yükseköğretim kurumlarında verilen gastronomi öğreniminin karşılaştırılmalı analizi
Yazarlar : EVRİM KARACA
9
Sakarya Üniversitesi - 2017 - Uluslararası mutfakların ana yemeklerinin içeriği üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
Yazarlar : MUZAFFER ÇAKMAK
10
Nişantaşı Üniversitesi - 2016 - Stresin kamu personeline etkisi üzerine bir araştırma
Yazarlar : FATMA ÇİFTÇİ
11
Nişantaşı Üniversitesi - 2016 - Örgüt yapısı ve örgütsel iletişim arasındaki ilişkinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yazarlar : ÖMER HAMAN
12
Nişantaşı Üniversitesi - 2016 - Örgütsel bağlılık ve iş tatmini: Bir kamu kurumunda uygulanması
Yazarlar : SEVDA BÜLBÜL
13
Nişantaşı Üniversitesi - 2016 - İş stresi yaratan faktörler ve başa çıkma yöntemleri üzerine bir araştırma
Yazarlar : MÜCAHİT HAKTANIR
14
Nişantaşı Üniversitesi - 2016 - İş tatmini ve örgütsel bağlılık ilişkisi: Kamu çalışanlarına yönelik bir araştırma
Yazarlar : FATİH TÜRK
15
Sakarya Üniversitesi - 2016 - Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları üzerine bir araştırma: Sakarya Üniversitesi örneği
Yazarlar : MERVE IŞKIN
16
Okan Üniversitesi - 2015 - Otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencilerinin beceri eğitimleri sırasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri
Yazarlar : KEMAL AKTAŞ
17
Sakarya Üniversitesi - 2015 - Hizmet kalitesi kapsamında heveslilik boyutuna ilişkin beklenti ve algıların belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yazarlar : FİLİZ DİKKAYA
18
Sakarya Üniversitesi - 2012 - Restoran yöneticilerinin mönü planlaması ve analizi konusuna yaklaşımları üzerine bir araştırma
Yazarlar : ANIL AKAY
19
Sakarya Üniversitesi - 2010 - Konaklama işletmelerinde personel istihdamında dış kaynak kullanımının işgörenler üzerine etkisi: ''Beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma''
Yazarlar : GAMZE ÖZEL
20
Sakarya Üniversitesi - 2010 - Turistik bölgelerde hava limanlarında görevli güvenlik personelinin etik kuralları algılama biçimlerinin değerlendirilmesi(İstanbul ve Antalya örneği)
Yazarlar : AHMET ÖNCEL
21
Kocaeli Üniversitesi - 2007 - Otel işletmelerinde müşteri memnuniyetinin ölçülmesi ve Kocaeli Üniversitesi derbent uygulama oteli müşterilerine yönelik bir araştırma
Yazarlar : FATMA ÖZÇELİK
DOKTORA :
1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2024 - Sürdürülebilir gastronomi kapsamında gıda atığı yönetim sistemine yönelik yazılım geliştirme
Yazarlar : VELİ CEYLAN
2
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2024 - TÜRK MUTFAĞININ SÜRDÜRÜLMESİNDE UNUTULMAYA YÜZ TUTAN LEZZETLERİN YENİDEN ORTAYA ÇIKARILMASI: DENEYSEL BİR TASARIM
Yazarlar : MUSTAFA İNANÇ KAPUCUOĞLU
3
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Gastronomi festivallerine katılım amacı, motivasyon ve memnuniyet ilişkisi
Yazarlar : MUZAFFER ÇAKMAK
4
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Gastronomi turizmi açısından yöresel ürünlerin bölgesel sınıflandırılması
Yazarlar : NAZLI KARDEŞ ÇOLAKOĞLU
5
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2020 - Bir destinasyonun gastronomi turizmine uygunluğunun belirlenmesi üzerine keşifsel bir araştırma
Yazarlar : MERVE IŞKIN
6
Sakarya Üniversitesi - 2018 - Algılanan kurumsal davranışsal tutarlılık ve duygusal bağlılık ilişkisinde kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine yapılan yüklemelerin aracılık rolü: Otel işletmelerinde bir araştırma
Yazarlar : ERHAN BOĞAN
7
Sakarya Üniversitesi - 2017 - Konaklama işletmelerinde helal turizm standardizasyonu önerisi
Yazarlar : HÜSEYİN PAMUKÇU
8
Sakarya Üniversitesi - 2017 - Turizmin ekonomik etkilerinin bölgesel kalkınma açısından değerlendirilmesi: Adana örneği
Yazarlar : ÖZGÜR KIZILDEMİR
9
Sakarya Üniversitesi - 2015 - Destinasyon rekabet gücü açısından İstanbul'un karşılaştırmalı analizi
Yazarlar : DİDAR SARI ÇALLI
10
Sakarya Üniversitesi - 2015 - Kongre turizmi açısından İstanbul ili'nin uluslararası rekabetçilik analizi
Yazarlar : FATMA ÖZÇELİK HEPER
11
Sakarya Üniversitesi - 2014 - Turizm destinasyonu yöneti(şi)minde kamu yönetiminin rolünün tespiti üzerine bir araştırma
Yazarlar : SERKAN POLAT
12
Sakarya Üniversitesi - 2013 - Sanal ortamda paylaşılan tüketici yorumlarının algılanması ve satın almada bilgi kullanımına etkisi : Otel işletmelerinde bir inceleme
Yazarlar : GÜLÇİN ÖZBAY
13
Sakarya Üniversitesi - 2012 - Davranışsal niyeti etkileyen hizmet kalitesi boyutları açısından tolerans bölgelerinin karşılaştırılması: Otel işletmelerinde bir araştırma
Yazarlar : EBRU ÖZLEM GÜVEN